Alvan Blanch navrhuje a vyrábí zařízení pro výrobu krmiv již více než 50 let. Poté, co se nejdříve soustředili na zpracování přímo na farmě - výroba sypkých směsí s možností granulace a extrudovaného krmiva pro drůbež, hospodářská zvířata a ryby - se nabídka a zkušenosti rozšířily i na komerční výrobny krmiv a parní vločkovací linky.
Vločkovací linky
Vločkovací linky a stolice jsou navrženy pro velký rozsah cereálií i jiných materiálů. Správná volba zařízení závisí na vločkovaném materiálu a cílovém typu vloček. Příjem vlhkosti do zrna je pro úspěšné vločkování to nejdůležitější. Je ho dosaženo volbou vhodného napařovacího zásobníku, který poskytne nezbytný zadržovací čas při požadované teplotě společně s případným přidáním vody ještě před napařováním. Pro vysokou kvalitu, tenké vločky například pro dojnice, je důležité důkladné předčištění a odebrání nadměrných a příliš malých částic a prachu. Odkaménkování chrání povrch válců, prodlužuje jejich životnost a zabraňuje kontaminaci vloček.
Dávkové míchačky
Míchačky Alvan Blanch jsou vhodné k míchání široké škály sypkých materiálů s různými hustotami, sypkých směsí, drceného obilí, pokrutin, granulí, řepných řízků, vitaminových a minerálních premixů, ale i vlhkých produktů, jako třeba pivovarnické mláto. Je také možné přidat až 10% melasy, pokud je přidávána rovnoměrně. Objem dávky je od 1,3 m3 do 6,5 m3.
Válcové šrotovníky
Šrotovníky jsou dodávány vcelku, připravené k použití. Rychlé a jednoduché nastavení válců pomocí centrální páky s osmi různými pozicemi nabízí plný rozsah drcení všech druhů surovin. Příjem je regulován pomocí nastavitelného hradítka navázaného na napětí pro optimální zátěž motoru.
Další zpracovatelské procesy
Alvan Blanch navrhuje a vyrábí na zakázku zařízení pro zpracování oleje a bionafty, kompletní mobilní lisovny ovoce, kompletní linky na zpracování rýže, zařízení pro zpracování organického odpadu a mnoho dalších zařízení.
Prospekt vločkovací linky | 1 MB | |
Prospekt jednoproudé sušárny | 0,31 MB | |
Prospekt válcových šrotovníků | 0,85 MB |